Gjærnæring

Gjærnæring er viktig for gjærhelsen og å bidra til optimale gjæringsforhold. Gjærnæring bidrar til raskere formering av gjærceller og raskere gjæring, forbedret flokkulering, gjærcellene blir mindre påvirket for stress, du reduserer faren for at gjæringen stopper opp, og senker risikoen for usmaker. Det sies at gjæren generelt står for ca. 40% av ølets smak, mens i spesielle øl er gjæren det aller viktigste elementet.

Derfor anbefaler vi alltid å tilsette gjærnæring ved brygging av øl, enten du bruker tørr eller fersk gjær. Flere typer gjærnæring har nitrogen som viktigste element, mens Servomyces inneholder også sink, som er essensielt. Servomyces gjærnæring fås i både pulver og tablettform, og tilsettes de siste 10 minuttene av kok. En tablett WLN3200 er tilstrekkelig for en vanlig 25L batch.

Her kan du lese mer om gjærnæring og dens funksjon.

Leter du etter gjærnæring i store forpakninger for bryggerier og vinprodusenter? Se utvalget her.